duminică, 12 septembrie 2010

Un nou început


Septembrie. Cum nu s-a mai întâmplat de mult, toamna şi-a intrat în drepturi imediat ce i-a venit rândul.

Frigul şi ploaia au dat atmosferei o notă de melancolie şi tristeţe imposibil de evitat. Bacovia mi-a sunat în cap în fiecare dimineaţă.

Mâine e prima zi a unui nou început. Un început dorit şi aşteptat, un început plin de speranţă dar şi de temeri. Am dat anii înapoi ca să regăsesc starea ultimei zile de vacanţă. Emoţiile însă nu mă mai cuprind iar aşteptarea nu mai e plină de nerăbdare. Simt în schimb un aer diferit şi singurul cuvânt care-mi vine în minte pentru a-l descrie e „adult” însă e doar o impresie. E prea devreme.

Imaginea unei reflexii în oglindă, vechi de 14 ani îmi apare în faţa ochilor închişi. Uniforma cu sorţ albastru cu buzunare dantelate, fundiţele mari şi albe din părul tuns scurt, ciorăpeii şi pantofii noi: toate astea aşezate pe un trup slăbuţ de fetiţă. Ochii mari şi albaştri studiază fiecare detaliu, însoţiţi de un zâmbet timid, inocent, şi de bătăi puternice in piept. „Să nu uităm nimic!”, spune mama. Ghiozdanul roşu plin de caietele nescrise, florile…suntem gata.

Mâine dimineaţă nu va mai fi uniforma şi nici măcar florile nu vor mai fi. Aceeaşi ochi însă, mari şi albaştri, vor privi în aceeaşi oglindă de pe hol iar buzele vor schiţa un zâmbet. În geantă, câteva foi şi un pix. E un drum atât de diferit cel pe care pornesc şi într-un mod ciudat, acest lucru îmi dă atât de mult curaj. E, poate, decizia care îmi va schimba viaţa.

E un început cu totul nou. E prima pagină.

Suntem gata.

4 comentarii:

  1. Iti starneste Bianca amintiri? Agitatie, emotie, pregatiri intense, uniforme, rechizite.. a fost demult..

    RăspundețiȘtergere
  2. Bianca imi trezeste alte amintiri decat cele legate de scoala (din pacate:D).
    De fapt, eu incep scoala, eu o iau de la capat ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu totii simtim ca o luam de la capat in perioada asta.. ne facem promisiuni, ne facem sperante, avem multe asteptari..
    Tzuca, 'multe succesuri' :P
    :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Mesajul nu e doar figurat :P
    Si da, exista nevoia de schimbare interioara la fiecare schimbare externa, ca sa existe un echilibru om-mediu.
    Fiecare inceput vine la pachet cu multe sperante si asteptari. In general, inceputurile sunt fericite si optimiste. La inceput, se vad doar partile bune; continuand, le vezi si pe celelalte.
    De maine, totul va fi diferit.
    Mult succes si tie >:D<

    RăspundețiȘtergere