marți, 22 iunie 2010

Geometrie



Sunt ca un cub. Fiecare faţă a cubului reprezintă câte o poveste. Fiecare muchie semnifică un set de elemente comune între poveştile ce mă compun. Colţurile sunt punctele-cheie de legătură a întregii figuri. Spaţiul din interiorul cubului este cunoscut doar prin reflecţiile asupra feţelor exterioare. Uneori, acestea sunt puternic colorate, alteori tind spre transparenţă. În funcţie de spaţiu. O imagine clară a uneia din feţe nu reprezintă o proiecţie a structurii interne.
Uneori, cubul se transformă într-o sferă. Alteori într-un paralelipiped. Alteori, interiorul cubului devine vid, feţele se suprapun sau dispar, formând un pătrat. Revenirea la forma tridimensională necesită cantităţi mari de energie. Forma plană asigură însă un schimb masiv de informaţii între muchiile opuse, precum şi între colţurile cubului. Interacţiunea de acest gen este absolut necesară pentru buna funcţionare a mecanismului, în ciuda consumului exagerat de timp şi energie. Structura internă este, în acest caz, condensată maximal şi depozitată în mediul extern. Nu există riscuri de pierdere a informaţiilor esenţiale deoarece un sistem de filtrare asigură eliminarea elementelor puţin importante şi păstrarea doar a celor ce au caracter vital. După revenirea la dimensiunile normale, pachetul este reabsorbit, iar funcţionarea continuă în aceleaşi condiţii.
Cubul circulă printre celelalte corpuri ale spaţiului, producând astfel ciocniri. Energia rezultată din ciocnirile întâmplătoare sau frecările intenţionate este stocată într-un dispozitiv în interiorul cubului, fiind utilizată la nevoie.
Procesul de osmoză are loc în cazul în care un alt corp pătrunde în spaţiul interior prin membrana uneia din feţele cubului. S-au raportat cazuri rare de osmoză la nivelul muchiilor. Pătrunderea prin zona punctelor corespunzătoare colţurilor, extrem de rară, s-a soldat cu imposibilitatea părăsirii ulterioare a spaţiului intern. Acest fenomen poate produce schimbarea structurii interioare a cubului. Schimbările pot fi reversibile sau nu.
Cubul poate fi găsit în preajma altor cuburi şi joacă un rol important în buna funcţionare a spaţiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu